יום ראשון, 17 במאי 2015

דיבייט אופייני עם קרוב משפחה



רציתי לשתף אתכם בשיחה חצי דמיונית עם בן משפחה דואג שמבין עניין ומציג כמה טיעונים לא רעים נגד התזונה או דרך החיים שבחרתי ללכת בה. לזכותו יאמר שדווקא לסוגיית הפחמימות לא נכנס אלא לנושאים אחרים ולא פחות חשובים - ספונטניות, בריאות הנפש, חשבון הבנק, מוסר ואיך לא טיעון גם "סבתא שלי הייתה מעשנת עד גיל 100" :)

יום שבת, 9 במאי 2015

מתכונים דלי פחמימה (פוסט מתעדכן...)

קישור לחלק ב'

בפוסט זה אעלה את שלל המתכונים עליהם גדלתי בשנה האחרונה. את רובם ניתן למצוא ברשת או בספרים בפורמט כזה או אחר, אבל אביא את הסגנון והניסיון האישי שלי ואשתדל לפרט ככל שניתן. המתכונים הם נקודת התחלה טובה למי שרוצה להתחיל דיאטה ללא פחמימות או דלת פחמימות.

מספר כלים נחוצים במטבח

  • משקל אלקטרוני ברזולוציה של גרמים לכל הפחות. למי שעוסק באספרסו מומלץ לרדת לעשירית הגרם.
  • כלי מדידת נפח (עם יחידות שונות ml, oz)
  • בלנדר חזק
  • מג'ימיקס
  • צנצנות זכוכית בגדלים שונים (ממליץ על mason jars)
  • מחבת פסים
  • סכין מעולה לחיתוך בשר 




שמנת מתוקה  - עשה זאת בעצמך (פליאו, קיטוגני, צמחוני) - 0.6 גרם פחמימה למנה (25מ"ל)


שמנת מתוקה home-made היא אחד הדברים הכי טובים שפגשתי בתזונה הזו, ללא כל חומרים משמרים בניגוד למה שניתן למצוא בשמנות הזמינות בשוק. למעשה ככל שעובר הזמן הגוף מתחיל להיות רגיש לחומרים האלה ובשמנות הללו זה מאד מורגש, לפחות אצלי. היתרון האמיתי בשמנת הזו היא לא רק שהיא ניתנת להקצפה אלא שהטעם שלה הוא פונקציה של חומרי הגלם, ככל שתשקיעו כך תקבלו שמנת איכותית יותר, כמעט איך שלא תסתכלו על זה היא תצא גם זולה יותר משמנת קנויה. בסוף אמליץ על סוגי חמאה להכנה.
את המתכון המקורי פגשתי לראשונה באתר האגדי של מאיה ואודי (מומלץ להעיף שם מבט).

יום חמישי, 7 במאי 2015

"אפשר להציע לך תמר?"

ככל שעובר הזמן אני מבין שהסטייק זה לא העיקר אלא סתם אבן נגף בדרך לקרקע משותפת עם אחיי הצמחונים והטבעונים.
הקרקע המשותפת מדברת על תזונה המביאה לבריאות כיעד ראשי ללא קשר לצריכת מזון החי.

העיקר, "קודש הקודשים" שוכן בשמירה על רמת אינסולין נמוכה וקבועה. מה שאפשר להשיג כמעט רק על ידי תזונה "דלת פחמימות" - תזונה קלה לביצוע לטורפים שבינינו אפשרית ביותר גם לצמחונים ודי מאתגרת לטבעונים.

הפוסט הזה מוקדש להקשבה ולמידה הדדית בין הקבוצות השונות. הוא אמנם טיפה יורד לפסים חופרים בביולוגיה, אבל התאזרו בסבלנות קל להשלים את הידע החסר (על בסיס המקורות שבסוף)



יום ראשון, 3 במאי 2015

השינוי שלי - תזונה

הכל התחיל בבוקר אחד בחודש אפריל 14' בו קיבלתי ספר ששינה את חיי, או לכל הפחות שינה לחלוטין את הרגלי התזונה שלי והמקום שאוכל תופס בחיי, לספר הזה קוראים ה"סוד הקדמוני" של דעאל שלו.

הספר של דעאל עוסק בתזונה הקרויה "פליאו" ומוכרת מאד ברחבי העולם. הספר  נתן לה במה משמעותית בארץ וניתן למצוא עליה חומר למכביר באינטרנט וקבוצות ענק בפייסבוק.
"פליאו" זו למעשה תפיסת עולם שמנסה להסיק כיצד נכון לחיות היום מתוך התבוננות על חיי האדם הקדמון - כיצד ישן, אכל והפעיל את גופו. התבוננות כזו תספק רמז לגבי כיצד האבולוציה עיצבה אותנו ולכן כיצד נכון להתמודד עם החיים היום.

בגדול התזונה הזו אומרת מספר דברים:

  1. אוכל מתועש הוא אב ואם כל המחלות שנפלו על האנושות בשנים האחרונות - אם אתה לא מכיר את אחד המרכיבים המופיע בגב המוצר, אז הוא לא ראוי למאכל אדם (או כל יצור ביולוגי אחר...)
  2. גלוטן בתצורתו הנוכחית הינו חומר רעיל ועל כן יש להמנע ממנו - החיטה כפי שעוצבה ב30 שנים האחרונות עברה מספר שינויים גנטיים משמעותיים שאפשרו אמנם לגדל פי 10 יבול על אותו שטח נתון (וזיכו את בעל השיטה בנובל) אך בה בעת הפכו את הגלוטן המהונדס לחלבון הרסני הגורמים לשלל בעיות בריאותיות ביניהן צליאק, סכרת, אלצהיימר, דמנציה ועוד .
  3. התזונה המערבית מוצפת בסוכר הרבה מעבר למה שהגוף בנוי להתמודד עימו מבחינה אבולוציונית - הצייד לקט נפגש עם פרי או חלת דבש פעם ב.. ואילו אנחנו מוצפים בפירות במשך כל השנה ובאינסוף ממתקים ושות'.
  4. תזונה דלת פחמימות, הפחתת פחמימות מתחת ל150גרם ליום - גם כאן מתוך תפיסה אבולוציונית לאדם הקדמון לא הייתה גישה כמעט לפחמימות. רוב הירקות שגדלים מעל האדמה באופן טבעי כמעט ולא מכילים פחמימות ועיקרם סיבים. יותר מכך, בישול של שורשים כגון תפו"א וכדומה דרשו בישול ארוך מאד על כלי קיבול מתאים ובכלל התזונה בעיקרה התבססה על מזון מהחי.